2014-01-01 13:39:13

Перший день Нового 2014 року з Папою Франциском у Ватикані


У середу вранці, в перший день Нового, 2014 року, коли католицького Церква латинського обряду святкує урочистість Пресвятої Богородиці Діви Марії, о 10-ій годині римського часу Вселенський Архиєрей Франциск очолив у базиліці святого апостола Петра урочисту Святу Месу, розпочинаючи Новий Рік Божим благословенням для всього світу та відзначаючи також і 47-ий Всесвітній День Миру. Цьогорічне послання Папи з цієї нагоди має назву: «Братерство – фундамент і шлях до миру». У проповіді, звернувшись з побажаннями миру й добра, Його Святість ввірив материнській опіці Пресвятої Богородиці шлях віри кожної людини, бажання кожного серця, потреби кожної людини і всього світу. Своїм прикладом покори та відкритості на Божу волю, Пречиста Діва Марія, за словами Папи, допомагає нам у тому, щоб наша віра стала радісним й необмеженим звіщенням Євангелія.

Опівдні Вселенський Архиєрей проказав з понад сотнею тисяч вірних, що зібрались на площі святого Петра у Ватикані та на довколишніх вулицях, молитву «Ангел Господній». Перед молитвою Його Святість привітав паломників, бажаючи миру та добра з нагоди Нового Року , багатого Божими благодатями, силою та світлом Євангелія. Наголосивши на братерстві, якому присвячене цьогорічне звернення Папи з нагоди Дня миру, Святіший Отець вказав, що основою братерства є переконання, що всі ми є дітьми одного Небесного Отця, членами тієї самої сім’ї народів та поділяємо спільну долю. Тому кожен є відповідальним за те, що світ став братерською спільнотою, де одні одних шанують, приймають у їхній відмінності та дбають про ближніх. Насилля та несправедливість не повинні залишати нас байдужими та бездіяльними – потрібне спільне зусилля, щоб будувати насправді справедливіше і солідарніше суспільство. «Час зупинитись на шляху насилля і шукати миру, – наголосив Святіший Отець. – Треба починати у себе вдома; справедливість і мир вдома, серед нас. Починати вдома і продовжувати серед людства».

З синівським довір’ям Папа Франциск ввірив у руки Пресвятої Богородиці надії людства, віддаючи під Її покров справу миру, щоб мужність діалогу і примирення у світі подолали помсту, сваволю, корупцію, та прохаючи у Пречистої Діви, щоб Євангеліє братерства, яке звіщає та свідчить Церква, змогло промовити до кожної совісті і розвалити мури, які стоять на перешкоді тому, щоб вороги признали себе братами.

Святіший Отець окремо звернувшись до учасників 12-го з черги молитовного походу за мир, організованого спільнотою Святого Еґідія в Римі, де до цієї ініціативи приєдналось понад шістдесят інших рухів та асоціацій. Спільнота Святого Еґідія проводить сьогодні понад 700 за мир у 78 країнах світу, серед яких і в Україні. Папа звернувся теж і до учасників маршу за мир в місті Кампобассо, організованого Італійською Єпископською Конференцією, організацією «Карітас» та «Мир Христовий» і до тих, хто брав участь у всенічному молитовному чуванні за мир у родинах та між народами, проведеному перед вертепом на площі святого Петра у Ватикані та в містах Л'Аквіла і Мілан. Його започаткував «Рух Родинної Любові», що діє у Римській дієцезії.

Закінчуючи зустріч з паломниками з нагоди проказування першої в 2014 році Богородичної молитви «Ангел Господній», Святіший Отець так, як це він зробив закінчуючи Святу Месу, звернувся із закликом тричі спільно привітати Божу Матір словами: «Santa Madre di Dio!» , тобто «Пресвята Богородице!»








All the contents on this site are copyrighted ©.