2015-02-26 16:11:00

Роздуми з нагоди Року богопосвяченого життя – 2


З нагоди Року богопосвяченого життя, проголошеного Папою Франциском, який розпочався 30 листопада 2014 р., і триватиме до 2 лютого 2016 року, тобто до празника Стрітення Господнього за григоріянським календарем, пропонуємо чергову передачу, яку приготувала с. Марта Козак, Служебниця Непорочної Діви Марії:

Відповідь на запитання про мету нашого життя ми ніколи не отримаємо без Бога і без Його Слова. Тільки Ісус Христос знаходиться в центрі мети кожного з нас. Він, ставши одним із нас, обіцяв кожному, хто прийме Його, вказати дорогу, яка приведе до цілі існування. На те Він і прийшов у цей світ, і для цього Він і став одним із нас, щоб розкрити перед нами не тільки безмежну Божу любов, але й очікує на нашу відповідь.

  Віра – це покликання до діалогу з Богом, до  дедалі глибшого життя з Ним, покликання до спасіння. Виконуючи це своє життєве покликання, людина не лише здійснює Божі плани, але також реалізує себе, розвиває свої можливості та стає істинною людиною.

  Ніхто з тих, хто довірився Богові, ще не отримав розчарування. Сміливо довіряй своє життя Йому – твоєму Спасителю, Господу, Вчителю. Але тільки тоді Ісус Христос може стати твоїм Спасителем і Господом, коли ти прийдеш до Нього з вірою. Ми називаємо себе християнами, але чи є ми ними насправді?

Жити для Ісуса Христа і перебувати в Ньому означає жити в мирі й злагоді з самим собою, розвивати в собі свої найкращі риси і таланти.

  В сьогоднішньому світі існує дуже багато несправедливості, егоїзму. Ісус же не думав про Себе, Він жив для інших, думав і готувався до спасіння всього людства. Його поява серед людей несла тільки радість, добро, щастя і справжнє визволення. Лише Ісус – та сила, яка може перемогти наш егоїзм, і лише з Ісусом можуть здійснитись наші найкращі ідеали.

  Хочеш зустрінутись з Ісусом? Але як ти Його зустрінеш, коли не знаєш Його, коли з Ним не знайомий? А Він чекає на тебе, чекає, щоб відкритися тобі, прийти до тебе, об'явити Себе. І якщо ти прагнеш Його зустрічі, то Він завжди знайде можливість об'явитися на твоїй дорозі.

  Але не можна зустріти Бога, не читаючи Святого Письма, не можна Його побачити, не зустрічаючись із Ним на молитві. Відсутність молитви веде до забуття про Бога і зачерствіння серця.

Щоб стосунки між людьми зростали і міцнішали, потрібне бажання цих людей. Зустрічі, розмови, спілкування – все це дуже необхідно для зав’язування дружніх стосунків. Так само і у ставленні до Бога. Якщо не будеш молитися, не будеш розмовляти з Ним, втратиш контакт з Ним. І тоді настане самотність.

  Які твої почуття до Бога, чи ти знаєш Його? Чи знаходиш для Нього місце у своєму серці, чи відкриваєшся на Його благодать і доброту? Чи намагаєшся знайти Його?

  Під час останньої Вечері Ісус Христос звернувся до Апостолів: «Не ви Мене вибрали, а я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і плід принесли». Це Він обрав саме їх із великої кількості людей, яких зустрічав на Своїй дорозі. Саме до них Ісус промовив: «Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!» І вони негайно покинули сіті та пішли вслід за Ним. Як бачимо, ініціатива зближення походила від Ісуса Христа. Саме Він підійшов до цих людей і вибрав саме їх, а не інших. Ісус завжди може несподівано підійти до когось і сказати: «Іди за Мною!»

  Зі святим Павлом це сталося в дорозі до Дамаску, з св.Августином під час проповіді, з св.Йосафатом під час молитви. Ісус кличе тих, яких Сам хоче. Це може трапитися і з тобою. Тому завжди потрібно бути готовим почути поклик Ісуса, а ще більше – піти за Ним. Дуже часто ми спочатку можемо цього і не зрозуміти. Зустріч з іншою людиною приводить нас до Христа, стає підготовкою до прийняття запрошення Ісуса.

  Ісус Христос – це наша правда, тому що в Ньому відкриваємо своє правдиве обличчя. Він – наша дорога, тому що лише Він – єдине місце і єдиний посередник нашого з'єднання з Отцем. Він – наше життя, бо лише в Ньому і через Нього знаходимо повноту нашого існування.

         Бог покликав Авраама, щоб через нього благословити всі народи, вибрав один народ, щоб через нього приготувати спасіння для всіх народів. Він покликав Марію, бо спасіння потребує жертви покликав апостолів, щоб продовжували Його місію, покликав багатьох священиків і богопосвячених осіб, щоб звіщали Його Слово. Сьогодні Він кличе тебе. 

 








All the contents on this site are copyrighted ©.