2015-10-30 13:50:00

Папа Франциск: Господь прощає нам як Батько, а не як суддя


Добрий священик вміє зворушитись проблемами інших та анґажуватися у життя людей. Це одна із провідних думок Папи Франциска, що прозвучала у проповіді під час ранкової Святої Месу у «Домі Святої Марти» у Ватикані у п’ятницю, 30 жовтня 2015р, яку він виголосив іспанською мовою. Проповідник вказав також і те, що Господь «прощає нам як Батько, а не як суддя».

Всевишній милосердиться над кожним із нас, над усім людством, а тому посилає у світ Свого Єдинородного Сина, щоб оздоровити всіх та відновити. Проповідник, серед іншого, також зазначив, що у притчі про Блудного Сина, яку ми всі дуже добре знаємо, Батько, побачивши сина, що повертається до рідного дому, змилосердився над ним. І це не має нічого спільного із жалістю. Ми можемо з жалістю поглянути на собаку, що гине, а Бог співстраждає із нами, милосердиться, тобто входить у нашу проблему, стає на наше місце, як люблячий Батько. Саме тому й послав нам Свого Єдиного Сина.  

Далі Вселенський Архиєрей наголосив, що Ісус Христос оздоровляв людей, але Він не робив цього як знахар, але як знак Божого змилування, що має на меті спасти людину та повернути її до отари Його овець, від якої особа віддалилася та заблукала. Господь милосердиться над нами, дає кожному із нас Своє батьківське серце. «І коли Бог прощає, прощає як Батько, а не як суддя, що виносить вирок, промовляючи: «Виправданий через брак доказів». Господь прощає з глибини, прощає, адже входить у серце тієї людини», – мовив проповідник, додаючи, що Ісус був посланий Отцем, щоб принести нам Добру Новину, щоб звільнити особу від тягару її гріхів.  

Папа Франциск підкреслив, що завданням священика є милосердитись, співстраждати та анґажуватись у життя інших, за прикладом Ісуса Христа. Добрий священик – це той, який ангажується «в усі людські проблеми».








All the contents on this site are copyrighted ©.