2015-11-14 14:07:00

О. Ломбарді: Перед обличчям ненависті потребуємо послання милосердя


«У ці дні, сумні з приводу розгулу безумного й жахливого людиновбивчого насильства, багато-хто запитує себе про те, як слід реагувати. Дехто вже запитує про те, як переживати очікування Ювілею», – читаємо у заяві Директора Ватиканського прес-центру о. Федеріко Ломбарді, ТІ, розповсюдженій 14 листопада 2015 року, який наголошує:

«Увага! Ці вбивства, опановані безумним насильством, називаються терористичними саме тому, що вони ставлять перед собою мету поширювати терор. Якщо дозволимо себе залякати, це означатиме, що вони здобули свою першу мету. В цьому полягає ще одна причина, щоб рішуче та мужньо протистояти спокусі страху. Очевидно, потрібно бути розсудливими і не безвідповідальними, впроваджуючи раціональні запобіжні заходи. Але мусимо й надалі жити, будуючи мир та взаємодовіру.

Тому, я б сказав, – зазначає речник Апостольської Столиці, – що Ювілей милосердя виглядає ще необхіднішим. Послання милосердя, тобто, Божої любові, наслідком якої є також взаємна любов між людьми та примирення – саме таку відповідь слід дати під час спокуси зневіри. Іван Павло ІІ казав, що послання милосердя було великою відповіддю Бога й віруючих протягом темного та жахливого періоду другої світової війни, масових вбивств, скоєних тоталітарними режимами, поширення ненависті між народами та людьми. Також сьогодні, коли Папа Франциск говорить про поетапну третю світову війну, послання милосердя є необхідним для того, щоб вчинити нас здатними до примирення, будування мостів, не зважаючи ні нащо, щоб мати мужність любові.

Це не є на часі відмовитися від Ювілею чи боятися його. Ми його потребуємо більше, ніж будь-коли. Ми повинні прожити його мудро, але також сміливо та з духовним поривом, не перестаючи з надією дивитися вперед, не зважаючи на напади ненависті. Папа Франциск провадить нас та заохочує довіряти Господньому Духові, Який нас супроводжує», – підсумував о. Ломбарді.








All the contents on this site are copyrighted ©.