2016-04-18 12:16:00

Папа: Ніщо й ніхто не може вирвати нас із рук Ісуса


«Ісусова любов – непереможна. Лукавий, великий неприятель Бога та Його створінь, намагається різними способами відібрати у нас вічне життя. Але він нічого не зможе, якщо ми самі не відчинимо йому двері нашої душі, слідуючи за його обманними ілюзіями». На цьому наголосив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Царице Неба» у неділю, 17 квітня 2016 р., коментуючи євангельський уривок, в якому Ісус називає Себе добрим пастирем і запевняє: «Вівці мої голосу мого слухаються і я їх знаю: вони за мною слідують, і даю я їм життя вічне, і не пропадуть вони повіки, і ніхто не вирве їх із рук моїх».

Як зауважив Наступник святого Петра, ці слова вказують на те, що ніхто не може називати себе наслідувачем Ісуса, якщо не слухає Його голосу. І мова йде не просто про слухання вухом, але про «слухання серцем». «Образ пастиря та овець вказує на тісні стосунки, які Ісус хоче встановити з кожним із нас», – додав він, зазначаючи, що ці слова вказують також на «абсолютну безпеку та безмірну ніжність».

«Саме тому не слід боятися: наше життя врятоване від втрати. Ніщо й ніхто не зможе вирвати нас з Ісусових рук, тому що ніщо й ніхто не може перемогти Його любов», – підкреслив Святіший Отець, перестерігаючи, що поразка може настати лише тоді, коли ми піддамося обманові лукавого та впустимо його до своєї душі.

Після проказування молитви «Царице Неба» Папа подякував вірним, які супроводжували своїми молитвами його подорож на Лесбос. Розповідаючи про відвідини табору біженців, він зазначив, що разом з православними першоієрархами він зустрів чимало дітей, «які зазнали багато болю», ставши свідками загибелі своїх батьків чи друзів.

«Хочу розповісти вам один особливий випадок, – додав він, – про одного молодого чоловіка, якому ще не виповнилося 40 років. Він є мусульманином і розповів мені, що був одружений з християнською дівчиною. Вони любили і шанували один одного. Але, на жаль, терористи обезглавили цю дівчину, тому що вона не хотіла зректися Христа і залишити свою віру. Вона – мучениця!».

Глава Католицької Церкви також висловив співчуття постраждалим від землетрусу в Еквадорі та Японії, закликавши вірних молитися за них. А в контексті Всесвітнього дня молитви за покликання заохотив молодь задуматися над тим, чи Господь не кличе їх посвятити своє життя на служіння Йому. Вітаючи різні групи паломників, Папа запевнив свою духовну близькість родинам, заторкнутим проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням.








All the contents on this site are copyrighted ©.