2016-10-24 11:39:00

Розмови про актуальне (44). Отець Володимир Лось про екзорцизм


Багатьом людям відомі слова «екзорцист» та «екзорцизм», але мало хто знає, що насправді вони означають. Ось що про це у 1999 році говорив кардинал Хорхе Артуро Медіна Естевес, преставляючи у прес-центрі Ватикану, представляючи обряд екзорцизму: «Щоб зрозуміти, що таке екзорцизм, потрібно усвідомити постать Ісуса Христа та Його спасенну дію. Ісус Христос прийшов, щоб звістити Боже Царство і дати йому початок в усьому світі і для всіх людей. Люди мають можливість прийняти Бога в свої серця (Рим 5, 5). Однак, ця здатність прийняти Бога заплямована гріхом й, іноді, в людині зло займає те місце, де прагне жити Бог. Ось чому Ісус Христос прийшов, щоб звільнити людство від панування зла і гріха, а, отже, і від усіх форм панування зла, тобто диявола та його злих духів, яких називають демонами, і які хочуть, щоб людина втратила справжній сенс життя. З цієї причини Ісус Христос виганяв бісів і звільняв людей від опанування злими духами, щоб отримати місце в людині, щоб вона отримала свободу йти до Бога, Який хоче дати Святого Духа людині, що покликана стати Його храмом (1 Кор 6, 19; 1 Пет 2, 5), щоб направити її кроки (Рим 8, 1-17; 1 Кор 12, 1 -11; Гал 5, 16-26) до миру і до спасіння.»

Гість нашої сьогоднішньої передачі отець Володимир Лось з Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ допоможе нам детальніше дізнатися про екзорцизм у Католицькій Церкві. Отець Володимир отримав від єпископа дозвіл на здійснення цього особливого служіння. Пропонуємо вам запис нашої телефонної розмови.

 

 








All the contents on this site are copyrighted ©.