2017-03-09 11:44:00

«Покликані служити хворим» – шестимісячна турбота про хворих (Англія)


У пастирському листі під назвою «Покликані служити хворим», оприлюдненому в лютому 2017 р., кардинал Вінсент Нікольс, Архиєпископ Вестмістерський (Англія), закликав своїх вірних протягом наступних шести місяців приділити особливу увагу дбанню про хворих. Ієрарх зазначив, що ця ініціатива зародилася як результат Року милосердя, під час якого «ми відновили зв'язок між тим милосердям, яке отримуємо від Господа, і тим, яке поширюємо на наших ближніх через діла милосердя щодо тіла і душі».

Кардинал Нікольс запросив вірних піклуватися не тільки хворими рідними та родичами, але й тими, хто живе по сусідству, перебуває в лікарнях, і тими, хто має хронічні захворювання. «Піклування хворими, – написав він, – це щоденне практичне вираження милосердя, яке ми першими отримали від Бога. Це означає, що наша турбота про хворих походить з нашої віри в Бога і стає досконалою тоді, коли формується під впливом цієї віри. Тоді наша турбота, яку ми пропонуємо, пронизана люблячою довірою, що ця хвороба, ці особливі потреби, що їх має людина, здатні привести її ближче до Бога, і допомогти їй через її власний біль. Це те, що ми маємо на увазі, коли говоримо про «спасенну силу страждання».

Кардинал Вінсент Нікольс закликав вірних своєю присутністю свідчити хворим про те, що Бог ніколи не забуває про них, і підкреслив, що пліч-о-пліч ми можемо допомагати одні одним нести наші хрести. «Досить часто плечі хворих людей допомагають нам нести наш хрест. Часто саме хворі благословляють нас своєю сміливістю, наполегливою вірою і витривалою надією», – зазначив він.

На завершення пастирського листа Архиєпископ Вестмістерський закликав вірних взяти участь у різних ініціативах, організованих в контексті шестимісячної програми під назвою «Покликані служити хворим», а також згадувати про хворих і вмираючих у своїх молитвах і не «повертатися до них спиною», а підтримувати їх навіть тоді, коли  вони мають професійний догляд. «Таїнство дару життя в кожному з нас в такі моменти стає ціннішим. Цінуймо це таїнство, бо це таїнство самого Бога», – написав кардинал Вінсент Нікольс.








All the contents on this site are copyrighted ©.