2017-03-10 14:48:00

Останній день реколекцій Папи Франциск та Римської Курії


У п’ятницю, 10 березня 2017 р., після завершальної медитації шостого й останнього дня реколекцій для Папи Франциска та Римської Курії в містечку Аріччіа, неподалік Риму, Святіший Отець подякував отцю Джуліо Мікеліні, ченцю-францисканцю, за його змістовні та духовні проповіді. Окремо Вселенський Архиєрей подякував проповіднику за простоту в його поведінці, за те, що не одягав побожні маски, а був самим собою, що відображалось також і в його проповідях, які спричинили, без сумніву, багато добра у душах слухачів.

У своєму подячному слові Єпископ Риму зазначив, що приготовлятись до проповідей, означає бути відповідальним. І під час цих реколекцій учасники мали можливість переконатись у тому, що о. Джуліо є справді відповідальним проповідником. Ці духовні вправи залишили у кожному слухачеві дуже багато думок, над якими варто роздумувати та медитувати в майбутньому, адже було заторкнуто багато цікавих аспектів та духовних тем.

А останню свою проповідь-медитацію о. Мікеліні побудував на біблійному уривку з Євангелії від святого Матея про Воскресіння Ісуса Христа, що виявляє усю таємницю християнства. Біль та страсті не є фінальною точкою, бо після них настає новий початок – Воскресіння. Але, як людині нашого часу, яка замкнута у собі, у своєму світі, проповідувати про воскресіння? Без сумніву, потрібно починати від проповіді про Ісуса Христа як людину та від того, що Він навчав, перебуваючи з нами на землі. Воскресіння вказує на нову дійсність Спасителя, що є відмінною від реальності Ісуса-чоловіка. Його воскресле тіло є тілом після-пасхальним. Однак, можемо зауважити зв’язок історичного Ісуса і Воскреслого Христа: щоб зрозуміти суть Христового Воскресіння, потрібно приглянутись спершу до історичного Ісуса та прислухатись до слів Його повчань.

Серед іншого проповідник вказав, що людина нашого часу може вийти з гробу, тобто із замкненості у собі та свого егоцентризму, прямуючи також шляхом культурного збагачення та милосердної любові, які теж ведуть до Воскреслого Христа.

А на закінчення о. Джуліо зазначив, що Небесний Отець зблизився до нас через Своє Слово, черес Ісуса, Який в Євангелії від Матея названий також Емануїлом, що означає «Бог з нами». Саме тому, остання сторінка Євангелії Апостола Матея передає обіцянку Господа Бога, що Він з нами до кінця віків і саме це є нашою найбільшою силою у житті.

Ще перед обідом Папа Франциск повернувся у Ватикан.        








All the contents on this site are copyrighted ©.