2017-05-27 20:37:00

Папа до молоді: не будьте в житті туристами


Місія змінює погляд кожної й кожного з нас, бо вона залучає нас до страждання й болю ближніх і, таким чином, допомагає побачити Божий образ. Про це говорив Папа Франциск до молоді міста Генуї під час зустрічі в Богородичному санктуарії Мадонна-делла-Ґуардіа.

Папа закликав молодих людей бути місіонерами, наполегливими в надії, з любов'ю і мужністю приймаючи людське страждання і біль, адже Ісус перебуває в кожній людині. Молодіжна місія в регіоні Ліґурія проводиться молодими для молодих. Вона була започаткована Італійського Євхаристійного конгресу, що минулого року проходив саме в Генуї.

Молоді місіонери звернулись до Святішого Отця з питаннями, які найбільше їм лежать на серці. Одна дівчина запитала, як проводити місію серед однолітків, чимало з яких зіткнулися з проблемою наркотиків, алкоголю, насильства. Папа Франциск відповів, що бути місіонерами означає «дозволити Господеві себе перетворити» і дивитися на все новими очима, а не очима туриста.
»Ви бачили таких людей, які повсюди тільки фотографують і на ніщо не дивляться. Вони не вміють бачити. Щойно вдома розглядають зроблені знімки. Але дивитись на щось у дійсності, це зовсім не те, що оглядати фотознімки. І якщо будемо жити немов туристи, то будемо дивитись тільки на фото або власну уяву про дійсність. Жити як туристи – це спокуса для молоді, – ствердив Його Святість. Я зовсім не проти туризму, адже прогулюватись в одному або іншому місці – це добре. Маю на увазі дивитися на життя очима туриста, тобто поверхово, немов фотографуючи, щоб розглянути пізніше. В цьому випадку ми не торкаємося реальності, не бачимо того, що відбувається, не бачимо речей такими, які вони насправді ».
Папа наголосив, що місія нас перетворює, змінює наш погляд і спосіб життя. Допомагає не забувати, що «всі ми – Божі діти, всі ми грішники, у всіх перебуває Святий Дух, Який може зробити нас святими».

Ніколи не можна ізолюватись від інших чи ними ігнорувати. Сучасне суспільство має тенденцію зневажати, але тільки Господь має право судити. Ми ж покликані ставати ближніми і торкатися болю найостанніших. Любити –означає вміти потиснути забруднену руку, подивитися в очі людині, яка спустилась на дно суспільства і сказати їй: Ти для мене – Ісус».

Святіший Отець закликав юнаків і дівчат бути відважними, як лігурійські моряки, вміти бачити поза горизонтом і шукати істину, уникаючи пасток, які часто наставлять мас-медіа.








All the contents on this site are copyrighted ©.