2017-05-29 12:41:00

Папа Франциск: тепер наш час євангелізувати


Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа становить закінчення місії, яку Син отримав від Отця і початок продовження цієї місії Церквою. З цієї миті Христос присутній у світі за посередництвом Своїх учнів, які вірять в Нього і Його звіщають. Ця місія триватиме до кінця віків і кожного дня буде втішатись допомогою воскреслого Господа, Який запевняє: «Я з вами по всі дні аж до кін­ця віку» (Мт 28,20). На цьому наголосив Папа перед молитвою «Царице Неба» в неділю 28 травня 2017 р., проказаної з десятками тисяч вірних, що зібрались на площі Святого Петра у Ватикані.

У своєму повчанні Його Святість роздумував над подією Ісусового Вознесіння на небо, адже в багатьох країнах світу, серед яких також і в Італії, задля зручності вірних святкування празника перенесено на неділю.

Розповіддю про подію, яка сталась сорок днів після Пасхи, завершується Євангелія від святого Матея, показуючи нам момент остаточного прощання Воскреслого Ісуса із Своїми учнями. Ця подія відбувається в Галілеї, там, де Ісус закликав їх іти за Ним і створити перший осередок Своєї нової спільноти. Тепер ці учні пройшли через "вогонь" Христових страждань і воскресіння. Побачивши воскреслого Господа, вони впали перед Ним ниць, однак, деякі з них ще й далі сумнівались. Цій наляканій громаді Ісус залишає величезне завдання євангелізувати світ і конкретизує це завдання наказом навчати й  христити в ім'я Отця, Сина і Святого Духа (Мт 28,19).

 «Присутність Ісуса, Який запевнив, що буде з ними по всі дні, дає силу під час переслідувань, утішення в стражданнях і підтримку у важких ситуаціях, з якими стикаються місія і звіщення Доброї Новини», – мовив Папа Франциск.

Він наголосив, що «Господнє Вознесіння нагадує нам про цю допомогу Ісуса та Його Святого Духа, Який вселяє довіру, додає впевненості нашому християнському свідченню в світі, відкриває нам, задля чого існує Церква: щоб звіщати Євангеліє, тільки задля цього! Також і радість Церкви полягає в звіщенні Євангелія. Церква –  це всі ми, охрищені. Сьогодні ми покликані краще зрозуміти, що Господь  обдарував нас великою гідністю і відповідальністю звіщати Його всьому світові, вчинити Його доступним для людства. В цьому полягає наша гідність, найбільша честь для кожного з нас, для всіх охрищених!»

На закінчення Святіший Отець закликав звернути «наш погляд на небо,  куди вознісся Христос і сидить по правиці Отця», зміцнити «наші кроки на землі, щоб і надалі з ентузіазмом та відвагою звершувати наш шлях, нашу місію свідчити Євангеліє та жити ним у кожному середовищі». Але не забуваючи про те, що це, насамперед, залежить не від наших сил, не від наших організаційних здібностей та людських ресурсів, але від відкритості на дар Святого Духа, Тільки за допомогою світла й сили Святого Духа ми зможемо успішно виконувати нашу місію, яка полягає в тому, щоб допомогти іншим дедалі більше відчути любов і ніжність Ісуса Христа.








All the contents on this site are copyrighted ©.