2017-09-15 12:56:00

Папа: артисти мандрівних розваг – це ремісники свята, подиву та краси


«Покликання вашого життя та вашої праці – це радість. (…) Це є покликання, яке відразу стає місією: місією пропонувати людям, дітям, але також і старшим і похилим віком, можливість здорових та чистих розваг», – наголосив Папа Франциск, приймаючи у п’ятницю, 15 вересня 2017 р., у Ватикані представників Італійської Національної Асоціації ANESV, до якої належать артисти мандрівних розваг, а це мандрівні цирки, вуличні жонглери, лунапарки, пересувні лялькові театри, вуличні художники, тощо.

На початку свого привітання Глава Католицької Церкви підкреслив складність такого стилю життя, адже не легко з причини праці постійно подорожувати з місця до місця разом із своєю родиною. Також виникають труднощі, щоб знайти відповідне місце для проведення театрально-циркових дійств. А, іноді, й люди не завжди належно доцінюють суспільне значення такого роду мистецьких дійств. «Не знеохочуйтесь, але продовжуйте ваш шлях, щоб наші міста і наші села не втратили смаку цієї особливої краси завдяки вашій присутності, вашому мистецтву, вашій радості», – підбадьорив артистів Вселенський Архиєрей.

Далі він зазначив, що їхній життєво-мистецький шлях, дякувати Богові, освітлений християнською вірою, якою вони живуть, зокрема, в своїх сім’ях, що є надзвичайно важливим. Папа побажав, щоб у їхніх подорожуючих спільнотах, а також парафіяльних громадах, у яких вони зупиняються для приготування до Святого Причастям чи до прийняття інших Святих Таїнств, завжди панувала відкритість один до одного, бажання зустрічі та пізнання іншого, прагнення поділитись життєвими та молитовними моментами.

Серед іншого, Святіший Отець пригадав, що у червні минулого року, зустрічаючись із людьми подорожуючого театрально-циркового мистецтва, він вказав на те, що вони є ремісниками свята, подиву та краси, покликаними підсилювати почуття надії та довіри. «І справді, покликання вашого життя та вашої праці – це радість. Я вважаю, що, коли поглянути на початки ваших вистав, ваших «караванів», то завжди можна там побачити когось -  дідуся, бабусю, прадідуся…, – хто був захоплений такого роду спектаклями, відчув радісне покликання, а тому був готовий також і до великих жертв. Це є покликання, яке відразу стає місією: місією пропонувати людям, дітям але також і старшим і похилим віком, можливість здорових та чистих розваг», – мовив Папа Франциск, наголошуючи на тому, що Господь Бог хоче, щоб ми були щасливими, радісними. Тому, де є проста, чиста радість, там є відбиток самого Господа, Який є джерелом справжньої радості.

«Дорогі брати та сестри, ввіряю вас усіх материнській опіці Пречистої Діви Марії, нашої Матері.  Нехай Вона вас завжди супроводжує у вашому русі та ваших зупинках. З усього серця благословляю вас, ваших рідних та вашу працю. І, будь ласка, не забувайте молитись за мене», – закінчив Єпископ Риму.








All the contents on this site are copyrighted ©.