2017-09-27 11:58:00

Папа: близькість з Ісусом вчиняє нас вільними


 «Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже і йо­го ви­конують», – ці слова з Євангелії, що читалась під час Святої Меси 26 вересня 2017 р., стали провідною думкою проповіді Папи Франциска в каплиці резиденції «Дім Святої Марти» у Ватикані. Він ствердив, що це вказує на особливий зв’язок, на глибоку приязнь з Ісусом. Таке наставлення – це значно більше, ніж бути Христовими учнями. Це означає, що вони стали рідними Ісусові, стали його родиною, ширшою від людської сім’ї: вони входять в Ісусів дім, живуть кліматом, який існує в тому домі, споглядають на Ісуса в дусі приязні. Між ними й Ісусом немає відстані і це вчиняє їх вільними, наголосив Святіший Отець.

Його Святість ствердив, що  близькості з Богом нас навчають святі. Вони вказують, що знайомство й глибока приязнь з Ісусом означає «перебувати з Ним, дивитись на Нього, слухати Його слова і старатись втілювати їх у життя, розмовляти з Ним». Наша розмова з Богом – це молитва.  «Молитва вказує нам також і на шлях, яким маємо прямувати», – наголосив Папа, пригадуючи святу Терезу, яка повсюди знаходила Господа і жила в Його присутності. В Євангелії розповідається, що познайомившись з Ісусом, Андрій та Іван пішли за Ним і цілий день з Ним перебували.

Справжня, родинна близькість надихає християн вести внутрішній діалог з Ісусом «навіть в автобусі або в метро», ділитись з Ним радощами та смутками, підкреслив Його Святість. Завжди можемо відчувати, що Господь на нас дивиться, що Він поруч. У цьому, за словами Папи Франциска, полягають стосунки близькості в Христовій родині. Кожен християн повинен просити цієї духовної благодаті, сказав на завершення проповіді Святіший Отець.








All the contents on this site are copyrighted ©.