2017-09-29 14:27:00

Папа: архангели є послані Богом, щоб супроводжувати нас у житті


Ми та ангели маємо, так би мовити, те саме покликання: співпрацювати з Божим планом спасіння. Ангели стоять перед Богом, щоб Йому служити, віддавати Йому хвалу та споглядати славу Господнього обличчя. На це звернув увагу Папа Франциск у проповіді, яку він виголосив під час Служби Божої у каплиці резиденції «Дому Святої Марти» у Ватикані у п’ятницю, 29 вересня 2017 р., коли Римо-Католицька Церква відзначає свято Архангелів  Михаїла, Гавриїла та Рафаїла. Проповідник підкреслив, що ангели є Божими посланцями, який Господь посилає для того, щоб вони супроводжували нас на шляху нашого життя.

Особливу роль на дорозі нашого спасіння мають архангели Михаїл, Гавриїл та Рафаїл. Великий Архангел Михаїл є тим, хто воює з дияволом, що заважає нам у нашому житті, спокусивши спершу нашу праматір Єву та спокушаючи також і нас, а коли ми піддаємось його нашіптуванням та падаємо, він звинувачує нас перед Господом. Всевишній висилає Архангела Михаїла, щоб він допомагав теж і нам воювати з дияволом і, таким чином, не дозволити злому духові нас звести. Завданням Михаїла є охороняти Церкву та кожного із нас.

Інше завдання має архангел Гавриїл, якого Папа охарактеризував як Посланця, що приносить добру новину спасіння: Марії, Захарії та Йосифові. Проте, він є також і поруч нас, допомагаючи нам, зокрема, тоді, коли ми забуваємо Господнє Євангеліє, що Ісус Христос прийшов, щоб спасти нас.

Третій Архангел, якого сьогодні урочисто згадуємо, – Рафаїл, той, «який прямує з нами» та допомагає на нашому шляху спасіння. Як підкреслив Єпископ Риму, до нього ми повинні звертатись по допомогу, щоб він оберігав нас від неправильних життєвих кроків.

На закінчення своєї проповіді Папа заохочує звертатись до Божих архангелів простими словами, просячи у них допомоги: «Михаїле, допоможи нам у боротьбі; кожен знає, яку боротьбу сьогодні веде у своєму житті. Кожен із нас свідомий тієї головної боротьби, якою ризикуємо спасінням. Допоможи нам. Гавриїле, принеси нам новини, принеси нам Добру Новину про спасіння, що Ісус є з нами, що Ісус нас спас і дай нам надію. Рафаїле, візьми нас за руку та допоможи на шляху, щоб не зійти на неправильну дорогу, а залишитись непохитними. Щоб ми завжди прямували вперед, але з твоєю допомогою».








All the contents on this site are copyrighted ©.