2018-01-21 16:05:00

Папа: Затворницьке життя не звужує серце, а робить його чутливішим


«Коли вірно живемо своїм покликанням, життя стає звіщенням Божої любові», – сказав Папа Франциск, зустрічаючись у неділю, 21 січня 2018 р., із затворницькими монахинями Перу, закликавши їх «не переставати давати це свідчення». Зустріч відбулася в контемплятивному монастирі Сестер Назаретянок в Лімі, при санктуарії Господа Чудес, де зібралися монахині також і з інших монастирів.

Молитовна зустріч відбулася у формі богослуження Третього Часу, під час якого прозвучали слова святого Павла з Послання до Римлян про те, що ми отримали дух усиновлення, який вчинив нас Божими дітьми. За словами Святішого Отця, цих кілька слів вміщають в собі «багатство кожного християнського покликання», яким є радість, що випливає із усвідомлення себе Його дітьми. Цей досвід підтримує наше життя та спонукає до вдячної відповіді.

«Вашим привілейованим шляхом для того, щоб відновлювати цю впевненість, є життя в молитві, спільнотній та особистій. Вона є ядром вашого споглядального життя та способом зростання в досвіді любові, який підтримує нашу віру», – сказав Папа, звертаючи увагу на те, що ця молитва завжди має місіонерський характер, тобто намагається єднатися «з братами і сестрами в різних обставинах, в яких вони перебувають, і молитися за те, щоб їм не забракло любові та надії».

За словами Святішого Отця, життя в клавзурі не ув’язнює і не звужує серце, але «розширює його завдяки взаєминам з Господом», роблячи його здатним «по-новому відчувати біль, страждання та розчарування багатьох братів і сестер, які стали жертвами тієї “культури відкинення” нашого часу».

«Благальна молитва, що звершується у ваших монастирях, синхронізується з Серцем Ісуса, Який благає Отця, щоб ми були одно, аби світ увірував», – вів далі Папа, наголошуючи на тому, що ми дуже потребуємо єдності у Церкві, єднатися у вірі, надії та любові, й закликав монахинь молитися в цьому наміренні, а також розвивати братерське життя, аби «кожен монастир був маяком, що проливає світло серед поділів».

«Дорогі сестри, хочу, би ви знали одну річ: Церква потребує вас, а не просто толерує. Церква потребує вас, аби ви своїм вірним життям були маяками й показували Того, Який є дорогою, істиною і життям, єдиного Господа, Який надає повноту нашому існуванню», – підсумував Святіший Отець, просячи молитися за Церкву, за пастирів, за родини й за страждаючих, а також за навернення тих, які чинять зло.

Із санктуарію Господа Чудес Глава Католицької Церкви від’їхав до катедрального собору, де відбулося вшанування перуанських святих. Папа проказав спеціальну молитву.








All the contents on this site are copyrighted ©.